OVER KALÓS

Het ontstaan

Kalos en sthenos, wat respectievelijk mooi en kracht betekent, zijn de woorden waaruit de term calisthenics is samengesteld. Er is sprake van een jarenlange relatie die we hebben opgebouwd door de liefde voor deze sport. Deze band heeft gezorgd voor het initiatief om Kalós Gym op te richten.

Ons doel

Bij Kalós Gym geloven wij erin dat de combinatie van calisthenics en weighttraining perfect is voor jouw sportieve ontwikkeling. Daarom willen wij het voor iedereen toegankelijk maken om deze combinatie van sport op een motiverende en uitdagende manier te beoefenen.

Trainers

Casper

“In 2014 startte ik met calisthenics. Al een jaar of twee daarvoor probeerde ik naar de sportschool te gaan, maar de motivatie en de wil ontbrak enorm. Calisthenics greep mij direct vast. De beginnende maanden waren lastig, want ik kampte met misselijkheid, duizeligheid en zelfs braken. Echter bleef ik gaan en langzaam maar zeker werd ik sterker, fitter en vielen de eerdergenoemde problemen weg.

Na een paar jaar begon ik lessen te verzorgen en mijn niveau bleef stijgen. Mijn huidige toppunt is het behalen van podiumplaatsen op internationale wedstrijden en het geven van gave trainingen, waar iedereen boven zichzelf uitstijgt en er toch een losse sfeer hangt.”

Marco

“Over de laatste acht jaar is mijn lust voor avontuur en het verleggen van grenzen fysiek en mentaal gegroeid. Een jaar of acht geleden ben ik begonnen met fitness in de sportschool met als doel fysiek sterker worden. Na drie jaar fitness kwam ik in aanraking met de sport calisthenics. De sport gaf enorm veel ruimte voor nieuwe doelen en uitdagingen. Door de jaren heen heb ik via de sport veel nieuwe mensen leren kennen en zijn we samen tot het uiterste gegaan. 

Sport, avontuur en ondernemen brengt mij tot het geweldige avontuur van Kalós Gym. Een onderneming die ik samen met jonge enthousiaste gasten op heb mogen zetten en waar wij enorm trots op zijn. Ik hoop jullie in de gym veel oefeningen en moves te kunnen leren waaronder mijn persoonlijke favoriet, de one arm pull up.”

Robbin

“Al sinds 2010 beoefen ik calisthenics en heb de volledige ontwikkeling van deze sport van dichtbij mogen ervaren. Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met calisthenics, was ik er direct van overtuigd dat calisthenics één van de meest effectieve manier van trainen is. Om deze reden geef ik al sinds 2014 lessen in de sport en werk ik als personal trainer. Bij Kalós Gym komt mij passie voor calisthenics en weighttraining samen. Deze sportschool is een absolute droom die uitkomt.”

Robin

“Met een fascinatie voor krachtsport ben ik als tiener begonnen met fitness, maar al snel ontdekte ik de sport calisthenics. Na dit enkele jaren te hebben beoefend, ben ik samen met Robbin het initiatief gestart om een calisthenics park in Ede te realiseren. Inmiddels zijn we eigenaar van een calisthenics gym, wat een goed teken voor de sport is. De fascinatie voor het fitnessen heb ik nooit verloren en daarom zul je mij vaak zien bij de vrije gewichten. Ik hoop zowel op het gebied van fitness als van calisthenics iedereen te kunnen helpen om zijn grenzen te verleggen en doelen te behalen.”

Kalós in beeld

Hier kun je impressies zien van hoe het trainen bij Kalós Gym is. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden in deze gym, wil je inspiratie opdoen voor de sport of kun je niet genoeg krijgen van onze content, check dan de foto’s en video’s hieronder!