Kalós Gym naar Nederlands kampioenschap freestyle calisthenics

Laatst liet Kalós Gym haar gezicht zien op het Nederlands kampioenschap freestyle calisthenics (NK) in Heesch. De locatie waar het NK plaatsvond, is net als Kalós Gym een sportschool gericht op calisthenics. Trainer Casper deed mee met de competitie en een aantal leden waren mee om hem aan te moedigen en inspiratie op te doen voor hun eigen training.

De competitie was zo opgesteld dat iedere atleet drie keer één minuut de tijd had om zijn of haar tricks te doen. Iedere atleet moest ieder uur één keer één minuut naar de stangen toe. De drie atleten die het beste uit de drie rondes kwamen, gingen door naar de finale (een finale voor mannen én een finale voor vrouwen). De atleten deden erg bijzondere en inspirerende tricks, zoals schroeven en opdrukken in een handstand.

De leden van Kalós Gym vonden het een geslaagd evenement. Iedereen raakte geïnspireerd door de bijzondere tricks en ging vol motivatie terug naar Ede om nieuwe tricks te oefenen.

Na het NK
De inspiratie van het NK sijpelt door na het evenement bij Kalós Gym in Ede. Naast de groepslessen waar skills aan bod komen, trainen een aantal atleten ook weer zelfstandig skills in de sportschool in Ede. Kalós Gym is dan ook dé plek in Ede om je calisthenics skills te oefenen. De groep bestaat uit mannen en vrouwen die samen skills oefenen, zoals handstanden, zwaaien en de human flag.

Ben jij ook geïnteresseerd in freestyle calisthenics? Klik dan hier om een proefles te volgen bij Kalós Gym in Ede. Je kan meedoen met de skills les op de woensdagavond of vraag de trainers wanneer er mensen zelfstandig freestyle calisthenics oefenen!