Calisthenics in Ede

Wat is calisthenics?

Calisthenics is een sport waarbij je fitter en sterker wordt door gebruik te maken van je eigen lichaamsgewicht, in tegenstelling tot het gerbuik van losse gewichten en apparaten zoals in de meeste sportscholen. Bij de sport calisthenics denk je aan oefeningen zoals optrekken, opdrukken en de Human Flag. De sport combineert elementen uit andere sporten zoals, turnen, breakdancen en klassiek fitness uit de sportschool. Dit maakt calisthenics een sport waardoor het menselijk lichaam erg functioneel getraind wordt. Het creëert lichaamsbewustzijn en controle over je kracht.

Calisthenics is te beoefenen op ieder niveau, of je opdrukt op je knieën of je drukt op en klapt in je handen, de sport is voor iedereen toegankelijk.

Waar komt calisthenics vandaan?

Calisthenics werd duizenden jaren geleden al beoefend door de Grieken. Zij gebruikte hun eigen lichaamsgewicht om sterker te worden en soldaten te trainen. De fitness van de oude Spartanen zou dan ook calisthenics geweest zijn.

De naam calisthenics komt ook uit het oude Griekenland. Het woord calisthenics is afgeleid van de woorden kalós (mooi) en sthenos (kracht), kortom mooie kracht.

Calisthenics in Ede

Calisthenics in Ede is al jarenlang een begrip in Ede. Er staan parken in Ede waar de oefeningen uitgeoefend worden. In deze parken van Ede sporten mensen al jaren om aan hun fitness te werken.

Kalós Gym in Ede is een sportschool die dé calisthenics specialist is. De sportschool is zo ingericht dat calisthenics hier optimaal getraind kan worden, door gebruik te maken van brede stangen en valmatten om zo een uniek aanbod te creëeren in Ede. De mogelijkheden om calisthenics te beoefenen in Kalós Gym zijn met zowel groepslessen als door vrij te trainen.